איתור חוקרים היכולים לסייע לכם
מומלץ להיעזר בחוקרי שורשי משפחה החוקרים נושאי מחקר המשותפים לכם כמו שם משפחה, מדינת ויישוב מוצא וכו' ולחלוק איתם מידע שישרת את שני הצדדים.
את הקשר עם החוקרים הללו תוכלו ליצור באמצעות קבוצות דיון ממוקדות (קד"מ) בתחום הגנאלוגיה. כך לדוגמא קבוצות הדיון "דור לדור" באתר עיל"ם מהוות במה למפגש בין חוקרי משפחה בעלי עניין משותף (ארץ מוצא, עיר מוצא, שפת אם, תקופה היסטורית וכו’) המאוגדים לפורומים ומשתתפי הפורום מחליפים פריטי מידע וטיפים, דעות, רעיונות, כלי מחקר, שיטות, חוויות, רשמי טיולים ומפגשים, בדרך של כתיבת פוסטים.
גם באתר JewishGen פועלות קבוצות דיון בעלות תחומי עניין מיוחדים (SIG). לקבלת רשימה של קבוצות ה-SIG הקיימים באתר גללו לתחתית העמוד בקישור https://www.jewishgen.org/JewishGen/FirstTimer.html.
אתרים גנאלוגיים רבים באינטרנט (מרשתת) מאפשרים לכם לערוך חיפוש באילנות יוחסין שהועלו לאתר שלהם. בדרך זו תוכלו למצוא מידע נוסף אודות קרובי משפחה המוכרים לכם ולאתר קרובי משפחה שלא ידעתם על קיומם קודם לכן. נדגים זאת באמצעו אתר MyHeritage (https://www.myheritage.co.il).
למעשה כל אחד יכול לערוך חיפוש באילנות יוחסין שהוזנו לאתר MyHeritage (כל עוד המשתמש לא שינה את הגדרות הפרטיות של האילן שלו). סביר להניח שבקרב משתמשי האתר ישנם קרובי משפחה שכלל לא ידעתם על קיומם.
ניתן לערוך את החיפוש בשני אופנים:
- ע"י הקלדת שם קרוב משפחה הידוע לכם והמילה MyHeritage במנוע החיפוש גוגל (Google).
- באמצעות כלי מחקר (Research) של אתר MyHeritage.
כך לדוגמא אם נקליד את המילים "שמעון פרס MYHERITAGE" בתיבת החיפוש של גוגל נקבל את החלון הבא:
חלון זה כולל רשומות הקשורים לשמעון פרס.
כל רשומה תכלול מידע אודות שמו של הנחקר, תאריך ומקום לידתו, הוריו, אשתו, ילדיו, מקצועו ותאריך ומקום פטירתו.
לחיצה על כותרת הרשומה תפתח את חלון כלי המחקר באתר MyHeritage:
שימו לב כי תוכלו לראות את המידע הרשום על נפטרים. לעומת זאת אנשים שעדיין בחיים יופיעו כ-<פרטי> ורק מי שמאושרת לו גישה לאילן היוחסין הזה, יוכל לראות את המידע הרשום אודותיהם.
אתרMyHeritage מאפשר לכם להוסיף בקלות את הרשומה (פרופיל) של קרוב המשפחה שמצאתם לתוך אילן היוחסין שלכם ובכך לקשר בין אילנות היוחסין שלכם, אך אל תמהרו לעשות זאת. תחילה צרו קשר עם מנהל אילן היוחסין וודאו שאכן מדובר בקרוב משפחה שלכם ושהמידע הרשום שם מהימן ומבוסס.
כלי נוסף מאוד מומלץ לאיתור חוקרים הוא Family Finder באתר JewishGen. באמצעותו תוכלו למצוא חוקרים בעלי תחומי מחקר המשותפים לכם והעשויים להיות קרובי משפחה שלכם. כל שעליכם לעשות הוא להזין את שם משפחתם ו/או את היישוב שבו גרו קרובי המשפחה אותם אתם חוקרים. מאגר המידע כולל גם פרטי התקשרות של אותם החוקרים וכך תוכלו ליצור עמם קשר כדי לברר את הידוע להם והאם אתם אכן מקורבים.
לעריכת חיפוש ב-Family Finder גשו ל – https://www.jewishgen.org/jgff/ ולחצו על הלחצן "Search".
בחלון שנפתח הזינו את הקריטריונים לחיפוש (שם משפחה ו/או שם יישוב) ובסיום לחצו על לחצן "Search". לדוגמא משתמשים החוקרים את היישוב Trishik.
עתה תקבלו טבלה ובה יופיעו שמות המשפחה, היישובים והמדינות שאותם מחפש החוקר ואת פרטי ההתקשרות שלו. תוכלו ליצור קשר עם חוקר מסויים ע"י לחיצה על "Click HERE".
חזרה לדף "מקורות מידע נוספים"