אנחנו שמחים להזמין את הציבור הרחב בכלל ואת חברי עמותת עיל"ם בפרט לפעילויות המגוונות שעיל"ם יוזמת ומציעה במטרה להנחיל את חקר שורשי המשפחה בישראל. המפגשים בסניפי עיל"ם, הכנס השנתי וימי העיון, הקורסים וסיורי השורשים, מעניקים למשתתפים בהם מעמדים משפחתיים מרתקים ושיטות וכלי מחקר נחוצים למי שמבקש לחקור את העבר המשפחתי שלו ומזמנים להם מפגשים לא צפויים והפתעות מרגשות. רשת תחנות הייעוץ בסניפי העמותה הולכת ומתרחבת במגמה להגיע לפריסה ארצית שתאפשר לכול ישראלי לקבל הדרכה וייעוץ במחקר המשפחתי שלו.
כאן תמצאו לא רק מידע על הפעילויות של עיל"ם אלא תמונה פנורמית של המתרחש בקהילה הגנאלוגית וחדשות בעלות עניין לכול מי שחקר ההיסטוריה המשפחתית קרוב ללבו.
לתשומת ליבכם – פעילויות העמותה מסומנות לנוחיותכם בצבע רקע ירוק זית, בניגוד לאירועים חיצוניים שהינם עם רקע לבן.
מעוניינים להנות מהנחות והטבות שמוקנות לחברי העמותה בפעילויות השונות? לחצו כאן להרשמה לעיל"ם. ההטבות יחולו באופן מיידי.
יום שלישי, במוזיאון ראשון לציון
אין צורך בהרשמה מראש, הכניסה לחברי עיל"ם חופשית ולאורחים בתשלום של 30 ש"ח.
תקציר ההרצאה:
כהיסטוריונית המשפחה, פנינה תספר על קורות משפחתה שהייתה בעלת מיזוג די שונה של משפחת ניצולים. לאימה היו בארץ 3 בנות דודות שעזבו את רומניה בשנת 1935 – וההורים שלהם ישבו עליהן שבעה, ומצד שני התברכה בסבא וסבתא, הורי אביה, שגידלו אותה עד גיל 8 כבת יחידה. למצב זה היו השלכות חיוביות וגם בעיתיות. הם הביאוה לחקר שורשי משפחתה ברומניה ובעקבותיהם ייסדה והיא מנהלת את עמותת תרבות סיגט, עליה תספר וגם – על טיולי השורשים שהיא מלווה.
על המרצה:
פנינה זילברמן ילידת חיפה, בת להורים ניצולי שואה, שעלו במאי 1948. הוריה היו ממייסדי מושב בן-שמן, הידוע כמושב הרומנים.
בוגרת כפר הנוער בן-שמן, בשנת 1969 עברה המשפחה לטורונטו, קנדה, שם למדה במסגרות יהודיות שונות. בעלת תואר ראשון בהיסטוריה יהודית.
נושא השואה היה חלק אינטגרלי מחייה. במשך כעשור משנת 1989 ניהלה את מוזיאון השואה בטורונטו.
ב- 1998 נסעה לרומניה ופגשה לראשונה את בת דודתה, שסיפוריה השלימו את המידע על משפחת אימה.
רק לאחר פרסום דו"ח פרופ' ויזל ב-2002 ממשלת רומניה קבלה על עצמה אחריות על השואה היהודית , ומאז היא 'מדלגת' בין רומניה לארץ. בשנת 2014 ארגנה וניהלה בסיגט את הכנס הראשון במלאת 70 שנה לגירוש היהודים ממחוז מרמוריש, שהיה לכנס בינלאומי המתקיים אחת לשנתיים. בשנת 2014 יסדה את עמותת תרבות סיגט, לזכר משפחת אימה והניספים בשואה. מטרת העמותה היא לעזור לדורות ההמשך בחיפוש גנאלוגי ובעריכת טיולי שורשים למחוזות שמהם היהודים גורשו לטרנסניסטריה ולאושוויץ, ושבהם סבלו מפוגרומים.
בשנת 2000, אימה ואביה באו לסיור שורשים בסיגט והועמק הקשר עם שרידי המשפחה שם. פנינה גאה שגם ילדיה ונכדיה מודעים לסיפור המשפחתי וההיסטורי של יהדות רומניה ושותפים לחקר שורשי המשפחה.
לוח זמנים: