האתר של עמותת עיל"ם עבר למשכן חדש
אתר זה הוא עותק ישן של אתר עיל"ם.
אם הגעתם לאתר זה, אנא סגרו את כל הטאבים בדפדפן ומחקו היסטוריית גלישה על מנת להגיע לאתר העדכני.
אם הבעיה נמשכת יש לשלוח מייל לכתובת: urishahaff@gmail.com

ניוזלטר 2022-11-1 חזרה לדף כל הניוזלטר

משולחנו של יו"ר עיל"ם                                

 

שלום  

השבוע קיימנו את מפגש ההכנה ללימודי המחזור השלישי למדרשת עיל"ם בהרצאתה מעוררת ההשראה של פרופ' חנה יבלונקה על ניצולי שואה ועל תרומתם לבניינה ודמותה של מדינת ישראל, ובסיפורי מחקרים על ההיסטוריה המשפחתית של ניצולי שואה מפי הגנאלוגים חברי עיל"ם זאב שרון ואביעד בן יצחק. בזה נשלמו ההכנות ויוצאים לדרך.

ההרשמה עדיין בעיצומה ויום הלימודים הראשון במסלול למתחילים ייפתח בעוד עשרה ימים, ביום ג' 15 בנובמבר שעה 16:30.

הנהלת המדרשה וסגל ההוראה מצפים לכם,

משה גולן

 

לחצו למידע, הרשמה ותשלום למדרשה

המדרשה

 למרות שעל כול מה שכדאי לדעת על המדרשה ועל הלימודים בה תוכלו ללמוד באתר, ושם גם תוכלו להירשם בלחיצת הכפתור, בחרנו לחזור על עיקרי הדברים כאן בניוזלטר.

המדרשה מיועדת לכול המעוניין לחקור בצורה רצינית את השורשים המשפחתיים במסלולי לימודים מגוונים התואמים את הידע והניסיון המחקרי שלהם. מיום הפתיחה ואילך מתקיימים מסלולי הלימוד הווירטואליים (מוודל – זום) של המדרשה בזה אחר זה, בימי ג' בשבוע, (להוציא מגמת חקר משפחות ניצולי שואה שהמפגשים בה מתקיימים בימי ד'):

  • מסלול מתחילים ייפתח ביום ג' 15.11.2022 למשך 5 מפגשים שבועיים מפגשים שבועיים רצופים.
  • מסלול מתקדמים ייפתח מיד אחרי חג החנוכה ביום ג' 27.12.2022 למשך 14 מפגשים שבועיים רצופים, למעט שבוע חג הפורים.
  • מסלול מתמחים במגמת אירופה ייפתח ביום ג' 02.05.2023 למשך 5 מפגשים שבועיים רצופים, לאחר הפסקה בת 4 שבועות של פגרת חגי ומועדי ניסן ואייר.
  • בשונה מן האחרים, רק מסלול מתמחים במגמת חקר משפחות ניצולי שואה מתקיים בימי ד' (במקביל למגמת אירופה) החל ב- 03.05.2023 למשך 5 מפגשים שבועיים רצופים.
  • מסלול מתמחים יוצאי ספרד ופורטוגל ויהודי המזרח ייפתח ביום ג' 06.06.2023, כהמשך למסלול המתמחים במגמת אירופה, ויימשך 5 מפגשים שבועיים.

כול מפגש מתחיל בשעה 16:30 ומסתיים בשעה 19:30.

 למי מיועד כול אחד מן המסלולים והמגמות, ומה לומדים בהם?

מסלול מתחילים מיועד לכול מי שמעוניין לדעת מהי גנאלוגיה ולמה היא משמשת ולטעום טעימות ראשונות בחקר שורשי הנצחה. מסלול המתחילים פותח צוהר למי שמתעניין בחקר העבר המשפחתי ולכאלה שעשו ניסיונות לחקור אותו ולא הצליחו.

 במסלול מתחילים עורכים היכרות עם עמותת עיל"ם והכלים שהיא מעמידה לרשות חוקרי ההיסטוריה המשפחתית, לומדים את מושגי היסוד שעליהם מושתת הגנאלוגיה, וכיצד לבנות עץ משפחה דיגיטאלי.

 מסלול מתקדמים מיועד לבוגרי מסלול המתחילים, לבעלי ניסיון בחקר ההיסטוריה המשפחתית שמבקשים ללמוד באופן שיטתי את המחקר הגנאלוגי, לחשב מסלול מחדש ולכאלה שנתקלו בתקרת זכוכית או במבוי סתום במחקר שלהם.

 מסלול מתקדמים משלב לימוד ותרגול מעשי ומקנה לתלמידיו כלים ושיטות מחקר, ומנחה אותם במקורות המידע הכתובים והדיגיטליים הדרושים כדי לפענח את רזי ההיסטוריה המשפחתית, ובחיפוש המושכל בהם. מסלול המתקדמים כולל שיעורים בתחומים ידע משלימים כמו היסטוריה, גיאוגרפיה, לשון, גנטיקה, מדעי היהדות ועוד. הצוות הגנאלוגי בסגל ההוראה של המדרשה מלווה את תלמידי המסלול במחקר המשפחתי שלהם.

מסלול המתמחים מיועד לבוגרי מסלול מתקדמים ולכול חוקר בעל ידע וניסיון שמבקש להעשיר את ידיעותיו בלימוד במסגרת קבוצה שיש לחבריה ארצות מוצא משפחתיים משותפים או מכנה משותף אחר.

המחזור השלישי של המדרשה מציע שלוש מגמות במסלול המתמחים:

  • מגמת אירופה.
  • מגמת ניצולי שואה (קיימנו מפגש הכנה ללימודים במגמה חדשה זו ).
  • מגמת יוצאי ספרד ופורטוגל ויהודי המזרח.

דמי ההשתתפות במדרשה שווים לכול נפש וניתנת הנחה לכול מי שבוחר מראש להשתתף ביותר ממסלול אחד. לחברי עיל"ם הנחה מוגדלת.

אם יורשה לנחתום להעיד על עיסתו אוכל לומר כי מה שמייחד את המדרשה שלנו וסוד הצלחתה הם ארבעה גורמים: התאמת מסלולי הלמידה לרמת הידע והניסיון של התלמידים, השילוב של לימוד עיוני ותירגול מעשי שמאפיין את הלימודים, רמת המרצים והמנחים והליווי הצמוד שהמדרשה מעניקה ללומדים בה במחקר המשפחתי שלהם.

 להתראות במפגשי המדרשה.

 

לחצו למידע, הרשמה ותשלום למדרשה

ואם משהו לא ברור עדיין ויש לך שאלות, ואם הינך זקוק.ה לעזרה בתהליך ההרשמה למדרשה אל תהסס.י להתקשר אל משה גולן בטלפון 052-3423222 או לרבקה יוגב בטלפון שמספרו 054-4524388

כנסים, ימי עיון וסמינרים

ליל הבדולח

 

כנס לציון ליל הבדולח

סניף ירושלים

מסע שורשים מדורי דורות בגרמניה של ערן עזריאלי בעקבות משפחת אמו, משפחות רוטשילד ושטיינהרדט. על גילויים מפתיעים, על מקורות המידע ששמשו אותו במסע, ועל ההכנות למסע במפגש עם ערן עזריאלי מטעם סניף ירושלים של עיל"ם ביום ב' 07.11.2022 שעה 17:45
 

לפרטים והרשמה למפגש עם ערן עזריאלי

שרות היעץ של עיל"ם

מטרת שרות היעץ של עיל"ם היא לסייע למבקשים לחקור את ההיסטוריה המשפחתית ואינם יודעים כיצד עושים זאת. זהו שרות פרטני שניתן לציבור על ידי מקצוענים מתנדבים במסגרת עיל"ם. היועצים מכוונים את הפונים אל שרות היעץ אל מקורות המידע הרלבנטיים למחקר המשפחתי ומציעים להם דרכי פעולה. חשוב לזכור שהשרות מייעץ לפונים כיצד לחקור את שורשי משפחתם בעצמם ואינו עושה את עבודת המחקר במקומם. המתאמת המקצועית של שרות היעץ של עיל"ם היא ד"ר לאה הבר גדליה. מתנדבים לרכז את פעילות שרות היעץ מתבקשים לפנות טלפונית או בכתובת מייל  golanltd@gmail.com למשה גולן, יו"ר עיל"ם.

שרות היעץ פתוח לציבור הרחב וללא תשלום, וניתן להגיע אליו באחת משלושת הערוצים האלה:

אתר עיל"ם: אתר האינטרנט של עיל"ם הינו הערוץ המרכזי לסיוע במחקר ההיסטוריה המשפחתית שעמותת עיל"ם נותנת לכול דיכפין ללא תשלום. הכניסה היא דרך כפתור "לשרות היעץ באתר עיל"ם" ולחיצה עליו היא צעד ראשון בתהליך שמתחיל במילוי טופס ולאחריו תיאום מפגש יעוץ פנים אל פנים, מפגש יעוץ טלפוני או מפגש וירטואלי בזום.

קבוצת הפייסבוק של עיל"ם: כול אחד זכאי לפנות ולבקש סיוע בקבוצת הפייסבוק. הדרך לעשות זאת היא ללחוץ על הכפתור האמצעי "לכניסה ליעוץ בקבוצת הפייסבוק עיל"ם", לכתוב פוסט ובו שאילתה בחקר שורשי משפחה, ולהמתין שמומחי שרות היעץ של עיל"ם או "חוכמת ההמונים" של שלושת האלפים ושש מאות חברי הקבוצה יסייעו בידו. כדאי לעיין באופן קבוע בחילופי המידע בקבוצה ולגלות שם הרבה תשובות לשאלות שמעסיקות כול מי שחוקר את שורשי משפחתו . רונית ניקולסקי מרכזת את קבוצת הפייסבוק שלנו.

בית אריאלה: שרות היעץ המשותף לעיל"ם ולבית אריאלה מציע לתושבי תל אביב ומחוז דן מפגשי פנים אל פנים בבית אריאלה, שדרות שאול המלך 25, תל אביב. לפנייה לשירות המשותף לחצו על הכפתור התחתון "לחצו כאן למפגש יעוץ עיל"ם בבית אריאלה"

 

 

לחצו כאן לשרות היעץ באתר עיל"ם

 

לחצו כאן לכניסה ליעוץ בקבוצת הפייסבוק עיל"ם

 

לחצו כאן למפגש יעוץ עיל"ם בבית אריאלה

שורת המתנדבים

ההתנדבות תורמת לנותן ולמקבל, למתנדבים ולעמותה הקולטת אותם. ריבוי וגיוון הפעילויות של עיל"ם משוועים למתנדבים נוספים שיצטרפו למעגל העשייה ויהנו מחווית העיסוק בחקר שורשי משפחה ומן החברותא של בעלי עניין משותף. נכון לעכשיו תוכלו לבחור באחד מן התפקידים האלה:

גזבר עיל"ם

מתאם/ת פרויקטים של העמותה

מתאם/ת לשרות היעץ של עיל"ם

חברי ועד לסניפי עיל"ם: חיפה והקריות, ונגב (באר שבע)

צוות הקמה לסניף חדש בכרמיאל והצפון

מתנדבים לניהול קבוצות "דור לדור"

מתנדבים לאינדוקס ארכיון הפקוא"ם (בשיתוף עם יד יצחק בן צבי)

מתנדבים להעלאת מאגרי מידע לאתר עיל"ם (בהנהלת דני גרשוני)

 

לחצו להתנדבות בעיל"ם

קבוצת הפייסבוק של עיל"ם

הרשמו כחברים בקבוצת הפייסבוק של עיל"ם והצטרפו לשלושת אלפים ושש מאות וחמישים החברים בקבוצה. תיהנו מ"חוכמת ההמונים" של אנשים בעלי עניין משותף בחקר שורשי משפחה, הנצחה וחיפוש קרובים. ההצטרפות איננה כרוכה בתשלום, אבל כדי לכתוב פוסטים נדרשת הרשמה לקבוצה, למסור כמה פרטים אישיים בין שאתם חברי עיל"ם ובין אם לא. שם הקבוצה "עיל"ם IGS"
 

לחצו והצטרפו לקבוצת הפייסבוק של עיל"ם

פינת החברים

 היה לי חבר

למה כדאי להיות חבר בעיל"ם? אין לך דרך יעילה יותר ללמוד את רזי חקר השורשים במישרין ובעקיפין ובה בשעה גם לחזק את הארגון המייצג של חוקרי הסיפור המשפחתי ולגוון את השרותים שאנחנו מציעים לחברינו ולקהילה הגנאלוגית בישראל. עיל"ם היא המסגרת האידיאלית לחקור, למצוא, להתחבר.

דמי החבר לשנת 2022 הם 200 ₪ ליחיד, 300 ₪ לזוג

 ניתן לחדש את החברות בצורה מקוונת. את תשלום דמי החבר השנתיים עדיף לשלם באמצעות כרטיס אשראי או Bit, ואפשר גם בהעברה בנקאית. 

למחדשים

בסמוך למועד החידוש תזכורת אישית נשלחת אליכם.

לחידוש החברות
למצטרפים חדשים

אנחנו מזמינים את כול מי שחקר שורשי המשפחה קרוב ללבו להצטרף כחבר לעמותת עיל"ם. עיל"ם היא המסגרת האידיאלית לחקור, למצוא, להתחבר. נשמח לסייע ולהסתייע.

דמי החברות לשנה מלאה (12 חודשים).

למצטרפים חדשים לעיל"ם

ידיעות בקצרה…

  • מי שמעוניין לשמש בתפקיד גזבר עיל"ם מתבקש לפנות אישית ליו"ר העמותה.
  • מי שמעונין לשמש מתאם הפעילות בשרות היעץ של עיל"ם מתבקש לפנות ליו"ר העמותה.
אני מסכים לקבל את הניוזלטר ומידע שוטף על פעילות עיל"ם
 

לחצו לאישור

אני מבקש לגלוש באתר עיל"ם ולהינות מנפלאות חקר ההיסטוריה המשפחתית
 

לחצו כאן

04.11.2022, י' חשון תשפ"ג

 

בחירת מטבע
דילוג לתוכן