בזום) - עיל״ם העמותה הישראלית לחקר שורשי משפחה" />
אנחנו שמחים להזמין את הציבור הרחב בכלל ואת חברי עמותת עיל"ם בפרט לפעילויות המגוונות שעיל"ם יוזמת ומציעה במטרה להנחיל את חקר שורשי המשפחה בישראל. המפגשים בסניפי עיל"ם, הכנס השנתי וימי העיון, הקורסים וסיורי השורשים, מעניקים למשתתפים בהם מעמדים משפחתיים מרתקים ושיטות וכלי מחקר נחוצים למי שמבקש לחקור את העבר המשפחתי שלו ומזמנים להם מפגשים לא צפויים והפתעות מרגשות. רשת תחנות הייעוץ בסניפי העמותה הולכת ומתרחבת במגמה להגיע לפריסה ארצית שתאפשר לכול ישראלי לקבל הדרכה וייעוץ במחקר המשפחתי שלו.
כאן תמצאו לא רק מידע על הפעילויות של עיל"ם אלא תמונה פנורמית של המתרחש בקהילה הגנאלוגית וחדשות בעלות עניין לכול מי שחקר ההיסטוריה המשפחתית קרוב ללבו.
לתשומת ליבכם – פעילויות העמותה מסומנות לנוחיותכם בצבע רקע ירוק זית, בניגוד לאירועים חיצוניים שהינם עם רקע לבן.
מעוניינים להנות מהנחות והטבות שמוקנות לחברי העמותה בפעילויות השונות? לחצו כאן להרשמה לעיל"ם. ההטבות יחולו באופן מיידי.
פעילות אחת ב: 21 באפריל 2025 9:00
פעילות אחת ב: 22 באפריל 2025 9:00
פעילות אחת ב: 23 באפריל 2025 9:00
בסדרה נבחן את עמדותיהם של יהודי גרמניה במהלך מלחמת העולם הראשונה, אז התנהל הפולמוס הידוע בין הפילוסופים הרמן כהן ומרטין בובר, וצעירים יהודים כמו עקיבא ארנסט סימון גילו מחדש את יהדותם. נמשיך עם ההתמודדות המורכבת של יהדות גרמניה עם המציאות המשתנה בתקופת רפובליקת ויימאר; ומשם נעבור לתהליכי תמורה שהתרחשו בה בשנותיו הראשונות של המשטר הנאצי.
כיצד דוברים יהודים ליברלים (כגון אלפרד הירשברג) פירשו את ההיסטוריה היהודית מול שקיעת האמנציפציה? מי היו דובריה החדשים של הציונות הגרמנית בתחילת המאה ה־20? וכיצד פעלו יהודי גרמניה לחידוש התרבות והחינוך היהודיים תחת המשטר הנאצי? בסדרה נעיין בפרסומים ובמאמרי דעה של מובילי דעה בקהילה היהודית כפי שהתפרסמו במהלך השנים בגרמניה, ודרכם נעמוד על השינויים מרחיקי הלכת שאפיינו את יהדות גרמניה טרום תקופת השואה.
פרופ' גיא מירון הוא חבר המחלקה להיסטוריה, פילוסופיה ומדעי היהדות באוניברסיטה הפתוחה. הוא משמש כראש מרכז לחקר יהודי גרמניה בתקופת השואה, במכון הבין־לאומי לחקר השואה ביד ושם.